Tesztfelhívás – Fiatal (3-6 éves) kutyákat keresünk!

Tesztfelhívás – Fiatal (3-6 éves) kutyákat keresünk!

A Szenior Családi Kutya Program keretein belül, egy kísérletsorozat során idős és fiatal kutyák teljesítményét szeretnénk összehasonlítani. A kísérlet két tesztalkalomból áll, melyekre külön napokon kerül sor.

Mindkét tesztalkalom időtartama kb. 1,5 óra (természetesen több, rövid pihenővel megszakítva), ezalatt különböző szituációkban fog a kutya jutalomfalatot kapni a kísérletvezetőtől/lesz lehetősége önállóan jutalomfalatot szerezni (pl. mutatás, problémamegoldás, memória teszt). A gazda és a kutya a teszt során végig egy szobában tartózkodik, nincsen szeparációs helyzet. A vizsgálatok során a kutyák mozgását is monitorozzuk egy „okosnyakörv” segítségével, illetve a második alkalom során sor kerül egy rövid, 15 perces sétára is az egyetem melletti parkban, ahol a kutya és a gazda mozgását GPS-szel követjük.

A kísérletsorozatot már 80 idős kutya teljesítette, akik beszámolhatnak róla, mennyire jól érezték magukat a tesztek során 🙂

A vizsgálatban való részvétel feltétele, hogy kutyája 3-6 év közötti legyen, több mint 10 kg és komolyabb érzékszervi, illetve mozgásszervi problémáktól mentes. A vizsgálat során a kutyák ízületeit, mozgását, látását és hallását egy állatorvos is megvizsgálja.

A tesztek időpontjai: Augusztus 21-25. között, illetve szeptemberben.
A tesztek helyszíne: ELTE TTK Déli Tömb, 1117, Budapest, Pázmány Péter stny. 1/c, 6. emelet, Etológia Tanszék. A parkolás könnyen megoldható, a hozzánk látogató gazdák beállhatnak az egyetem parkolójába.

Amennyiben a teszttel kapcsolatban bármilyen további kérdése merülne fel vagy kedvet kapott, hogy kutyájával részt vegyen vizsgálatainkban, az alábbi elérhetőségen jelentkezhet: Bognár Zsófia, bognarzsof@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.