Tesztfelhívás-Féltékenység vizsgálata kutyánál

Tesztfelhívás-Féltékenység vizsgálata kutyánál

Féltékeny viselkedés olyankor jelenik meg, amikor az egyed félti egy számára fontos kapcsolat elvesztését egy rivális fél miatt, például amikor a gazda egy másik kutyával foglalkozik.
Korábbi eredményeink azt mutatják, hogy a kutyák féltékenységre utaló viselkedést mutatnak, amikor a gazda egy másik kutyára fordítja figyelmét, azonban ez nem jelenik meg, amikor a gazda egy tárggyal foglalkozik. Ez alapján úgy tűnik, hogy a kutyáknál, hasonlóan az emberhez, megjelenik féltékeny viselkedés.

De vajon mi történik akkor, ha a tárgy nem csak egy szimpla tárgy, hanem olyan viselkedést mutat, mint például egy kutya? Kiváltható féltékeny viselkedés, amikor a gazda figyelmét az élettelen, de élőnek tűnő tárgy felé fordítja?

A tesztben a kutyák először egy ember és egy távirányítós autó viselkedését figyelik meg, majd megnézzük, hogy hogyan viselkednek, amikor a gazda kizárólag egy másik kutyával, illetve a korábban megismert távirányítós autóval foglalkozik. Utóbbi részben a rivális kutya a családban élő másik kutya, így olyan gazdák jelentkezését várjuk a tesztre, ahol legalább két kutya él együtt, és legalább az egyikük féltékeny a másikra, amikor a gazda vele foglalkozik.

Ilyen kutyákat várunk a tesztre: 1 évnél idősebb, másik kutyára féltékenységet mutató kutyákat; több-kutyás (min. 2) háztartásokból
Ennyi idő szükséges a teszt
végrehajtásához:
Kb. 30 perc
Az alábbi időpontokban van
lehetőség erre a tesztre jönni:
Előzetes egyeztetés alapján bármikor
Bővebb információ és jelentkezés: Abdai Judit: abdai.judit@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.