Tesztfelhívás – Ételválasztásos teszt

Tesztfelhívás – Ételválasztásos teszt

Folytatódik az ételválasztásos teszt, amiben kutyáitok jól laknak, mi pedig még többet tudunk meg az oxitocin rendszer működéséről.

//Az oxitocinról már tudjuk, hogy fontos szerepe van a szociális kapcsolatok alakításában. A szeretet, barátság, bizalom hormonjának is szokták nevezni.//

A kísérletben való részvétel feltételei: 1 évesnél idősebb ÉS törzskönyves rövidszőrű magyar vizsla / törzskönyves border collie / menhelyről egy éven belül befogadott kutya / terápiás kutya


Miből áll a teszt?

Egy pohárka segítségével megpróbálunk a teszt előtt és után vizeletmintát venni. (Teljesen fájdalommentes, csak nekem kell a megfelelő időben a megfelelő helyen tartanom a pohárkát.:))

10 percig vagy a gazda simogatja vagy egy idegen, vagy ignoráljuk és olvasgatunk, amíg a kutya lefoglalhatja magát egy labdával vagy pihen.

12-szer választ 1 és 8 szem táp közül. Ehhez Happy dog bárányos-rizses tápot használunk. A kísérletvezető az 1 szem tápot választja. Ha a kutyában a simogatás hatására termelődött oxitocin, nagyobb arányban fogja ő is a kísérletvezető választását követni. A speciális kutyacsoportok segítségével szeretnénk vizsgálni, hogy az egyedet ért hatások illetve a fajtahatás hogyan befolyásolják az oxitocin rendszer működését.

Mennyi ideig tart?

30-40 perc mindennel együtt.

Hol?

Az ELTE Etológia Tanszékén. (Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C, 1117) Autóval a hatalmas belső parkolóban ingyenes és kényelmes a parkolás, amennyiben előre leadom a rendszámot.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Ha szívesen hozzájárulnál részvételeddel a kutatás sikerességéhez, esetleg kíváncsi vagy, a Te kutyád mennyire lenne „rászedhető”, vagy kérdésed van, kérlek, írj nekem a katinka.th@gmail.com e-mail címre.

Várlak Titeket szeretettel! (És sok finom falattal…:))
Tóth Katinka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.