Aktuális kérdőíveink

Kedvenceink és az anyaság – kérdőív

Ilyen kutyákat várunk a tesztre: 18-35 év közötti hölgyek
Ennyi idő szükséges a kérdőív kitöltéséhez: kb. 20 perc
Bővebb információ: andrea.temesi@gmail.com
 Kutatásunkban az állattartás és az anyasággal kapcsolatos, valamint a szülés utáni érzések összefüggéseit vizsgáljuk, vagyis, hogy hogyan hatnak ránk háziállataink.
A kérdőívet kitölthetik
– háziállatot tartók
– háziállatot nem tartók
– édesanyák és
– gyermektelen hölgyek egyaránt.
Amellett, hogy így segíti egy nagyon izgalmas kutatásunkat, ami reméljük, önmagában is nagyszerű inspiráció, a kitöltők között kisorsolunk 3 db. 3000 Ft értékű dm ajándékkártyát!
Ha kérdése van, írjon nekünk: Temesi Andrea

Hogyan öregednek a kutyák? – kérdőív

Ilyen kutyákat várunk a tesztre: Az online kérdőívet bárki kitöltheti
Ennyi idő szükséges a kérdőív kitöltéséhez: kb. 20 perc
Bővebb információ: eniko.kubinyi@ttk.elte.hu

Rövid leírás

Kutatásunk célja az öregedéssel kapcsolatos problémák, a testi és viselkedésbeli változások jellegének, hátterének felderítése. Bármilyen korú kutya érdekel bennünket, fiatal is. Aki minden kérdésre válaszol, sorsoláson vehet részt, Farmina kutyatápot és könyvet nyerhet (Csányi Vilmos Kutyaakadémiája).

Link: https://goo.gl/forms/s8T5HOKYUEDpxJzd2


A kutya környezete, személyisége és egyes betegségei – kérdőív

Ilyen kutyákat várunk a tesztre: Az online kérdőívet bárki kitöltheti
Ennyi idő szükséges a kérdőív kitöltéséhez: kb. 15 perc
Bővebb információ: linda.gerencser@gmail.com

Rövid leírás

Vajon van-e összefüggés a kutyák személyisége és egészségügyi állapota között, hasonlóképp, mint az emberek esetében? Erre szeretnénk fényt deríteni kérdőíves vizsgálatunkkal, melyet az Állatorvos-tudományi Egyetem és az ELTE Etológia tanszék közreműködésével végzünk.


 Hangos a kutyád? – kérdőív

Pongrácz Péter
Ilyen kutyákat várunk a tesztre: Bármilyen kutya
Ennyi idő szükséges a kérdőív kitöltéséhez: 15 perc
Rövid leírás
Egy most induló vizsgálatunkban kutyák hangadási szokásait kívánjuk felmérni. Amikor kitölti a kérdőívet, ezzel nemcsak az Etológia Tanszék kutatásait segíti, hanem reméljük, érdekesnek is találja majd a feladatot. Szinte biztosra vehető, hogy első ízben fog olyan kérdéseken töprengeni, miszerint milyen helyzetekben morog, ugat, vagy éppen vonyít a kutyája, és hogy mi alakíthatja ezeket a hangadási formákat.

Kutyák kényszerbetegségei (kérdőíves vizsgálat)

Kubinyi Enikő
Ebben a vizsgáltban olyan érdeklődő gazdák is részt vehetnek, akik nem tudják a tanszéki tesztekre behozni a kutyájukat, de szívesen segítenék munkánkat.
A kutyák bizonyos viselkedészavarai számos esetben örökletes tényezőkre vezethetőek vissza. Ezek közé tartoznak a kényszerbetegségek is. A betegségeknek többféle megnyilvánulási formája van: a kutya kergetheti a saját farkát, egyhelyben pörög, sztereotip útvonalakat fut be, láthatatlan „legyeket” vagy fényfoltokat próbál elkapni, esetleg „hallucinál”, hosszú ideig meredten bámul valamit.
Finn kutatókkal együttműködésben az egyes kutyabetegségek mögött álló genetikai markerek feltérképezése a célunk. Az érintett kutyák mellett ugyanannyi azonos fajtájú egészséges (kontroll) kutyára is szükségünk van, így bármilyen fajtatiszta, törzskönyves kutya értékes a vizsgálat szempontjából.
Kutya kényszerbetegség videók:
youtube1
youtube2
youtube3