A kutyák társas viselkedésének sokfélesége – kérdőív

A kutyák társas viselkedésének sokfélesége – kérdőív

BKutatásunk célja, hogy összeállítsunk egy, a kutyák társas viselkedését és emberekkel való kapcsolatát leíró mérőeszközt. Korábbi vizsgálatokból tudjuk, hogy a kutyák társas viselkedése számos tulajdonságában hasonló az emberéhez, de az egyes kutyák között jelentős különbség lehet abban, mennyire kedvelik az emberi társaságot, mennyire motiváltak arra, hogy az emberrel interakcióba lépjenek.

A kutatás első lépéseként az alábbi kérdőív segítségével igyekszünk felmérni, hogy mennyire változatosak és sokfélék az egyes kutyák társas készségei. Ezért nagyon fontos lenne, hogy ne csak az „átlagos” kutyák viselkedéséről legyenek adataink, hanem minél több olyan gazda is kitöltse a kérdőívet, aki szerint a kutyájuk szélsőségesen barátságos és társaságkedvelő, vagy éppen ellenkezőleg, extrém mértékben visszahúzódó, társaságkerülő, esetleg ebből fakadó viselkedési problémái is vannak.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:

http://babaakademia.ttk.mta.hu/tarsas_vis_kerdoiv.html

Update: A felhívást követő két napban több, mint hatszáz kitöltés érkezett, amit nagyon köszönünk! 🙂

Szívesen várunk még több választ. Kedvcsinálónak megmutatjuk az eddigi eloszlásokat az alábbi ábrán.

Az Idegen kerülés skála kivételével eléggé magasan teljesítő kutyáink vannak eddig, szeretettel várunk tipikusan nem-szociális kutyákat is, hogy a skálák aljáról is több információnk legyen!

autizmus_res201603

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.