A kutya környezete, személyisége, és egyes betegségei- Kérdőív

Vajon van-e összefüggés a kutyák személyisége és egészségügyi állapota között, hasonlóképp, mint az emberek esetében? Erre szeretnénk fényt deríteni kérdőíves vizsgálatunkkal, melyet az Állatorvos-tudományi Egyetem és az ELTE Etológia tanszék közreműködésével végzünk.

Tudományos vizsgálatok is alátámasztják, hogy hozzánk, emberekhez hasonlóan a kutyák személyisége igen különböző lehet. Tudjuk azt is, hogy más és más a fogékonyságuk bizonyos megbetegedésekre. Vajon a személyiségbeli jellemzőiknek lehet-e közük négylábú barátaink egészségügyi állapotához, hasonlóképp, mint az emberek esetében? Erre szeretnénk fényt deríteni kérdőíves vizsgálatunkkal, melyet az Állatorvos-tudományi Egyetem és az ELTE Etológia tanszék közreműködésével végzünk. Úttörő jellegű kutatásunk célja, hogy alapot teremtsen további vizsgálatoknak ebben a témában, és új megvilágításba helyezze bizonyos betegségek lehetséges kialakulását. 
Felmérésünk tájékozódó jellegű, ezért fontos, hogy mind egészséges, mind egészségügyi problémával rendelkező kutyákról legyenek adataink, azaz minden gazda közreműködése nagy segítség számunkra!
A kérdőív itt érhető el. 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.