A Husse Magyarország támogatása tesztjeinkhez

A Husse Magyarország támogatása tesztjeinkhez

Óriási adománycsomaggal érkezett tanszékünkre a Husse Közép-Magyarország képviselője, Závodka Zsolt, kutatásaink támogatásaként több, mint 130 kg kutyatápot, valamit számtalan tápmintát kaptunk.

Tanszékünk Családi Kutya Programjának kutatásaiban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be azok a lelkes gazdák és kutyáik, akik időt, fáradtságot nem sajnálva vesznek részt viselkedéstesztjeinkben. A finom, prémium minőségű és magas hústartalmú tápot “Go/No-Go” érintőképernyős tesztekhez, valamint egy most induló új kutatásunkhoz használjuk majd fel, amelyben arra vagyunk kíváncsiak, vajon képesek-e a kutyák előzetes elvárásoknak megfelelően változtatni a viselkedésüket.

Az érintőképernyő kezelésének megtanításához a kutyáknak hosszas, hónapokig tartó tréningezésre van szükségük. A “Go/No-Go” teszt keretében a kutyák viselkedési gátlásának képességét vizsgáljuk, és annak kapcsolatát a kutyák személyiségével, illetve figyelmi-aktivitási szintjével. Az apró szemű táp ideális jutalomfalat a tesztben részvevő kutyák számára, míg ők fáradhatatlanul bökdösik az érintőképernyőn megjelenő jeleket, mi rengeteg jutalomfalattal halmozzuk el őket.

Bízunk benne, hogy így még nagyobb kedvvel jönnek a kutyák, szeretettel várjuk őket! Aktuális tesztjeinket a https://kutyaetologia.elte.hu/ weboldalon és a KutyaEtológia Facebook csoportban hirdetjük.

Ezúton is nagyon köszönjük a támogatást!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.